ЛУГАНСЬК. Сьогодні у суді слухали позов УНП до облради

Сьогодні Луганський окружний адміністративний суд розгляне позов голови Луганської обласної організації Української народної партії Валентина ТКАЛИЧА до Луганської обласної ради з вимогою визнати нечинним п.1 ч.1 Рішення від 27.05.2011 р. «Про реалізацію конституційних гарантій на вільне використання російської мови, інших мов національних меншин в Луганській області».

У позові зазначено: «Луганська обласна рада вийшла за межі делегованих їй законодавством повноважень, та прийняла рішення, в якому самоствердила вільне використання службовими особами органів державної влади та місцевого самоврядування вільне використання російської мови в діловому обороті, яке суперечить чинному законодавству України».

Довідково. 27 травня Луганська обласна організація Української народної партії пікетувала засідання чергової сесії Луганської облради, на якій депутати “рекомендували” керівникам усіх установ використовувати російську мову поряд з державною.

У 2006 році Луганська облрада вже  робила спробу затвердити російську  мову “регіональною”, проте рішення  було оскаржено в суді. Тепер депутати прийняли рішення із іншим юридичним  формулюванням.

Українська  народна партія вважає рішення Луганської обласної ради “Про реалізацію конституційних прав громадян на вільне використання російської мови і мови інших нацменшин” провокацією і вимагає дострокового її розпуску.

Навіть саме рішення за яке судяться ббуло  спочатку надруковано у «Нашій газеті»  російсько., а лише за 2 дня31 травня – українською. А на офіційному сайті облради також російською, на що і звернув увагу Ткалич

УНП, Луганська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image