Луганська УНП сподівається, що влада не дозволить російським екстремістам проводити акцію

Голова Луганської обласної організації Української народної партії Валентин ТКАЛИЧ звернувся до виконавчого комітету Луганської міської ради з вимогою надати інформацію щодо наявності дозволу на проведення маршів до Дня російської єдності партією «Русский блок» 4–5 листопада 2011 року в Луганську.

Валентин ТКАЛИЧ сподівається, що влада не допустить проведення будь-яких акцій російської екстремістської партії «Русский блок» на теренах Луганщини і в цілому по Україні.

«В іншому разі ми звернемося до обласної прокуратури з вимогою заборонити проведення «Русского марша» в Луганську та вимагатимемо вжити вичерпних заходів для недопущення проведення таких акцій на території області»,— запевнив лідер Луганської УНП.

Він пояснив таку позицію «причетністю до організації маршу російських екстремістських груп, діяльність яких навіть у Росії заборонена, загрозою дестабілізації політичної ситуації в регіоні та можливими провокаціями на національному ґрунті».

«Активісти цієї організації вже «проявили» себе у Львові на День Перемоги, виступивши з антиукраїнськими заявами»,— нагадав  Валентин ТКАЛИЧ.

Довідково. 19 жовтня народні депутати від УНП Юрій КОСТЕНКО, Ярослав ДЖОДЖИК, Іван ЗАЄЦЬ, Андрій ДАВИДЕНКО надіслали до Генеральної прокуратури депутатське звернення з вимогою заборонити проведення «Русского марша» на території України через його антиконституційність.

Діяльність російських організацій, які з 2005 року входять до складу коаліції «Русский марш», заборонено законодавством Російської Федерації через їх екстремістський характер. У 2010 році «Русский марш» пройшов у низці міст Росії, Молдови та в Україні. Зокрема, хода проводилася в Севастополі, Сімферополі, Харкові, Луганську, Миколаєві та Одесі.

УНП, Новини з областей, Луганська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image