Луганська УНП вимагає заборонити діяльність російської неофашистської партії на території України

Луганська обласна організація Української  народної партії приєднується до закликів одеських колег щодо заборони маршу проросійської неофашистської партії «Російський блок» по містах України і виступає проти подібних акцій у місті Луганську зокрема, а також у Києві, Одесі, Севастополі, Донецьку та Миколаєві.

«Відомо,— пояснюють представники Української народної партії,— що хода, яка приурочена до так званого Дня російської єдності нічого позитивного для України принести не може, проте розпалювання ворожнечі, ненависті, неповаги один до одного – гарантується».

«Згадайте 9 травня у Львові, коли ця партія брала безпосередню участь у провокаціях»,— додають активісти.

З огляду на це голова Луганської УНП  Валентин ТКАЛИЧ закликав правоохоронців та місцеві адміністрації «не  допустити проведення акцій під  російськими державними прапорами, які ведуть до розколу країни». Також  голова обласної організації звернеться до суду щодо заборони подібних акцій на території суверенної незалежної держави.

«У  разі відмови,— наголошують партійці,— або подальших провокацій з боку цієї українофобської партії Луганська УНП вимагатиме заборонити діяльність російської неофашистської партії «Російський блок» на території України».

«У Луганську, наприклад, і так забагато всього російського – російська церква, російська мова, проросійські депутати, російські гасла, «Російський центр» в обласній бібліотеці, котрий непогано фінансується з Москви тощо. Таке відчуття, що Луганська влада послідовно, цілеспрямовано і відданно втілює у життя передвиборче гасло ПУТІНА про «собирание земель Русских»,— констатували представники організації.

«Особисто мені,— ділиться враженнями представниця УНП,— запам′яталася ця партія своїми антиукраїнськими закликами та гаслами на кшталт: «З нами Путін, Ленін і Христос! На мітингу, присвяченому 140-річчю від дня народження ЛЕНІНА, перед пам'ятником ювіляра, керівник Луганської міської організації партії «Російський блок» завершив свій виступ закликом: «З нами Путін, Ленін і Христос!».

Довідка. Як повідомив лідер партії «Російський блок», депутат міськради Севастополя Г. БАСОВ, 4–5 листопада в Києві, Одесі, Севастополі, Донецьку, Луганську та Миколаєві будуть проведені ходи з нагоди Дня російської єдності. За його словами, святкові заходи також можуть відбутися в Полтаві і Херсоні, їх формат уточнюється.

УНП, Новини з областей, Луганська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image