Луганська УНП: Влада боїться не тільки власного народу, але і журналістів

Луганська УНП засудила прийняття Верховною Радою в першому читанні законопроекту  «Про захист суспільної моралі». Також партійці закликали народних депутатів не голосувати за цей ганебний середньовічний законопроект, в якому під виглядом захисту суспільної моралі подаються технології, за якими можна буде закрити будь-які українські ЗМІ, а також обмежити доступ українських користувачів до закордонних веб-сайтів».

Активісти впевнені, що прийняття цього документу призведе до закриття «незручних» газет, інтернет-видань, і, безумовно, посилить цензуру. На думку партійців, «даний законопроект, замість того, щоб забезпечувати захист неповнолітніх від реклами алкоголю, тютюну, пропаганди насильства та жорстокості, дозволить створити на законодавчому рівні орган контролю над ЗМІ, на кшталт радянського відділу КДБ, який буде використовуватися для тиску, цензури, репресій, а також для обмеження конституційного права громадян на свободу слова та інформацію».

«Україна все більше віддаляється від європейських демократичних цінностей,— переконаний голова Луганської УНП Валентин ТКАЛИЧ,— і стає схожою на Росію, Білорусь, Казахстан, стає авторитарною країною, де лавиноподібний процес згортання свободи слова, переслідування опозиції, журналістів, адвокатів, пересічних громадян досяг апогею. Прийняття цього печерного законопроекту ще раз доводить, наскільки можновладці бояться власного народу, допитливих журналістів, інтелігенції, освічених громадян, молоді».

УНП, Луганська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image