На Рівненщині відзначатимуть 70-річчя «Молодої гвардії»

Цього року в Україні народні депутати вирішили відзначати на державному рівні 70-річчя заснування підпільної організації «Молода гвардія», яка під час Другої світової війни діяла в місті Краснодоні на Луганщині.

Як відомо, пропаганда колишнього Радянського Союзу зробила з підпільної організації «Молода гвардія» справжню ікону. Молоді люди поставали прикладом мужньої боротьби проти окупантів, готовності відати життя за радянську батьківщину.

Тему «Молодої гвардії» активно пропагують і нинішні керівники Рівненщини, в недалекому минулому колишні комсомольці.

Тож, згідно з планом заходів, затвердженим головою Рівненської облдержадміністрації В. Берташем, в серпні-вересні 2012 року усім навчальним закладам області доручено провести семінари, виставки, лекції та зустрічі, присвячені Луганській молодіжній організації.

В музеях та бібліотеках області доручено організувати книжкові та художні тематичні виставки. На відділу з питань фізичною культури і спорту  облдержадміністрації покладено обов’язок повести спортивні змагання та естафети пам’яті.

Головному управлінню з питань внутрішньої політики та інформації Рівненської ОДА доручено організувати висвітлення в ЗМІ заходів з підготовки та відзначення 70-річчя від дня створення підпільної молодіжної організації «Молода гвардія».

– Справді, підпільна молодіжна організація, що увійшла в історію як «Молода гвардія», заслуговує на вивчення і пам'ять. Проте ніде в плані обласних заходів не йшлося про те, що історія «Молодої гвардії» була по суті сфальсифікована радянським письменником Алєксандром Фадєєвим, – коментує голова Рівненської обласної організації УНП Світлана Ніколіна.

– Чільної ролі комуністів у діяльності організації не було, – наголошує політик, – натомість створилась вона Оонівським підпіллям з метою боротьби з німецькою окупацією, проте ані голова РОДА Василь Берташ, ані його «гуманітарний» заступник Олексій Губанов на 21 році Незалежності про це або не знають, або свідомо мовчать.

«Відтак ми закликаємо голову Рівненської ОДА пана Берташа відстояти історичну справедливість і під час вшанування пам’яті молодогвардійців акцентувати увагу на тому, що під час Другої світової війни на Донбасі працювало розгалужене підпілля ОУН. А Молоду гвардію з Краснодону створили українські націоналісти», – заявила п. Ніколіна.

На Луганщині, батьківщині «Молодої гвардії», ці протиріччя сильно загострилися, бо стара комсомольська еліта, що очолює сьогодні область, в офіційній пропаганді ставить «героїв-молодогвардійців» на противагу «бандерівцям, що стріляли нам в спину». Доказами ж ніхто не переймається…

Рівненська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image