Незважаючи на початок навчального року, школи Луганщини продовжують закривати — УНП

Як  мінімум чотири школи  намагається закрити  влада на Луганщині  попри те, що вже  почався навчальний рік.

Про це розказали  в обласній організації Української народної партії. Так, попри те, що суд визнав незаконним рішення районного управління освіти, місцева влада все ж оголосила війну Сватівській  гімназії імені В. СОСЮРИ, яка існує вже 14 років.

“Подібне  відбувається і у місті Брянка Луганської області, де місцеві чиновники оголосили про ліквідацію школи № 21 і звільнення співробітників ще до закінчення судового процесу: слухання призначене на 13 вересня”,— констатують партійці.

За  їхніми словами, попри все, у ліквідованій школі № 21 звільнені вчителі планують продовжувати навчати дітей у старому приміщенні школи — до виненсення вердикту. “Хоча на таке повідомлення швидко зреагували співробітники правоохоронних органів, і на місці опинилися міліціонери”,— розказали про вчорашнє 1 вересня партійці, додавши, що нині в СШ № 21 навчається 41 учень.

Під загрозою ліквідації опинилися також  ще дві школи Брпянки: СШ № 2, 8. Партійці розповіли, що “діти муситимуть ходити до навчального закладу у сусідньому, але найбільш віддаленому районі міста. Загальна протяжність Брянки — 52 км, тож діти не зможуть дійти до школи пішки”,— підсумували представники УНП.

Довідка. Луганська обласна організація Української народної партії вже зверталася до міського голови міста Брянка Миколи МОРГУНОВА із закликом не закривати школи, тим більше що розташовані вони в найвіддаленіших районах міста, яке протяглося на 50 км.

УНП, Луганська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image