Позов проти депутата Луганської обласної ради ще не прийнятий у провадження — УНП

Позов проти депутата Луганської обласної ради Родіона Мірошника, поданий головою Луганської обласної організації Української народної партії Валентином ТКАЛИЧЕМ, ще не прийнятий у провадження.

Партійці нагадали, що Валентин ТКАЛИЧ судитиметься з депутатом Луганської обласної ради від Партії регіонів Родіоном МІРОШНИКОМ через образливі слова останнього  про українську мову. Представник УНП підготував позов до Ленінського районного суду м. Луганська стосовно висловлювань МІРОШНИКА про те, що дітей, яких навчають української мови, «позбавляють усього і вирощують недорасу».

«Незважаючи на те, що відповідний позов «Про визнання громадянина Мірошника винним у порушенні моїх громадянських прав» був поданий Валентином ТКАЛИЧЕМ ще 16 липня, суд не спромігся прийняти його у провадження»,— пояснили в Луганській УНП.

За словами Валентина ТКАЛИЧА, суд шукає офіційне місце проживання депутата. «Перед прийняттям позову в провадження, суд проводить перевірку, в якому районі міста зареєстрований відповідач. Так от, на запит, який робила канцелярія суду в паспортний стіл, прийшла відповідь, що Мірошник зареєстрований у Жовтневому районі Луганська. Але там у відповіді є неточність, тому запит направили вдруге»,— розповів голова Луганської УНП.

Він також зазначив, що саме з цієї причини позов у провадження Ленінського райсуду ще не прийнятий. «Не виключено, що позов буде розглядати Жовтневий районний суд, якщо підтвердиться, що Мірошник проживає в Жовтневому районі»,— додав Ткалич.

Довідка. 6 липня на засіданні сесії обласної ради під час обговорення питання про політичну ситуацію, яка склалася в Україні через ухвалення закону «Про засади державної мовної політики», Родіон МІРОШНИК сказав таке: «Українську мову гноблять, українську мову треба захистити!» Да что ж это за язык такой несчастный, если его нужно защитить от всего, если этот язык должен расти в оранжерее?  То — есть получается, что на этом языке, если мы учим своих детей, то мы лишаем их всего, мы растим просто недона…, недорасу». Цей виступ поширили у ЗМІ та соціальних мережах.

Лідер луганської УНП вважає, що депутат-регіонал порушив ст.24 Конституції України, яка декларує, зокрема, недопустимість привілеїв чи обмежень за мовними ознаками.

«Я навчався у школі українською мовою, за що громадянин МІРОШНИК Родіон Валерійович публічно назвав мене «недона…, недорасою», порушивши положення Конституції про те, що громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом»,— говорить політик.

ТКАЛИЧ просить суд визнати МІРОШНИКА винним у порушенні його громадянських прав та змусити депутата публічно вибачитися.

УНП, Новини з областей, Луганська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image