Прес-реліз другого етапу XIV з`їзду Української Народної Партії

5 жовтня відбувся другий етап XIV з’їзду Української Народної Партії. Делегати визначили головні завдання УНП на поточний момент, а також обрали голову партії.

Як зазначалося у виступах делегатів, перший етап XIV з’їзду об'єднав УНП та Рух для започаткування в Україні процесу формування конкурентоспроможної правоцентристської партії, здатної забезпечити країні європейський шлях розвитку. Як праві сили, які знаходяться в політичній опозиції до пануючої ідеології, УНП та РУХ разом з іншими правоцентристськими силами надаватимуть альтернативні владним — рішення щодо викликів сьогодення, пропагуватимуть в Україні праву політику, спрямовану на захист національних інтересів, розбудови європейського типу ринкової економіки, формування середнього класу.

З'їзд констатував, що на відміну від посткомуністичних країн Східної та Центральної Європи, в Україні так і не сформувалася права політична альтернатива діючій владі й більшість політичних сил фактично займаються лівим популізмом. Доки цю політику не буде замінено дієвою національною правою політикою, Україна буде приречена на консервацію комунізму та залишатиметься країною втрачених можливостей.

Як зазначалося на з'їзді, саме через відсутність правої більшості в парламенті протягом 22 років незалежності в Україні відсутнє європейське законодавство, бо так звані компромісні закони між лівою та правою ідеологією заклали підвалини економічного та політичного безглуздя, яким нині ніхто не задоволений,— й пересічні громадяни, й середній та великий бізнес. За умови консервації посттоталітарного законодавства в принципі неможливими залишаються і розбудова національної економіки, і вільний розвиток малого та середнього бізнесу, існування яких є необхідною умовою для формування демократії європейського зразка.

З’їзд доручив керівництву УНП продовжити переговорний процес щодо об'єднання з іншими політичними силами правого спрямування, зокрема з партіями  «Наша Україна», УП «Собор», КУН для створення єдиної політичної сили.

Життя партії

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image