Росія залишить без роботи мільйони мігрантів з СНД

Мігранти, які приховали під час в'їзду до Росії свій статус гастарбайтерів, не зможуть отримати дозволів на роботу. Про це заявив керівник Федеральної міграційної служби Костянтин Ромодановський в інтерв'ю журналу «Итоги», повідомляє "РИА «Новости».

За його словами, зараз приїжджі з країн СНД зазвичай не називають реальної мети візиту через побоювання посиленого контролю з боку російської влади.

«У Росії — 11,1 мільйона іноземців, з них лише у 1,8 мільйона є дозвіл на роботу або патент. Ще частина людей приїхали в країну на навчання, лікування, у гості до родичів або в якості туристів»,— зазначив Ромодановський.

«Залишається 3,6 мільйона осіб, яких ми називаємо групою ризику. Не будемо себе обманювати: більшість цих людей, звичайно ж, теж десь працюють. Природно, незаконно»,— повідомив Ромодановський.

За його словами, у Федеральної міграційної служби «є всі підстави припускати, що незаконною трудовою діяльністю займаються багато з тих, хто вказав приватні цілі поїздки до Росії».

«Нещодавно мною дано команду: ті, хто заявляє про якихось інших причинах приїзду, крім роботи, не отримають ні дозволу на роботу, ні патенту. Все, досить грати в гуманістів»,— заявив чиновник.

Дайджест

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image