ШОВКОШИТНИЙ: «Парламентські вибори будуть подібні до бою під Крутами»

«Майбутні парламентські вибори будуть подібні до подій під Крутами», – таку думку під час вшанування пам’яті загиблих Героїв Крут у Києві висловив заступник голови Української народної партії Володимир ШОВКОШИТНИЙ. Він наголосив, що «спільними зусиллями необхідно виставити 300 воїнів на оборону української державності. Так, як це було у Крутах чи під Берестечком».

Цього року до відзначення 94-тої річниці бою під Крутами у Києві долучилося близько 300 осіб. Урочисті заходи розпочалися ходом від станції метро «Арсенальна» до Аскольдової могили, організаторами якої стали Українська народна партія, ВУТ «Проствіта», КУН. Біля храму Святого Миколи Чудотворця на Аскольдовій могилі (УГКЦ), настоятель храму протоієрей отець Ігор відслужив панахиду. Потім пройшли урочисті заходи, виступи учасників та хору «Гомін».

Організатори акції поклали квіти до недавно спорудженого гранітного хреста на могилі загиблих крутян. Від УНП квіти покладали голова Київської міської організації УНП, член Правління УНП Сергій БЛОЩАНЕВИЧ та голова Дарницької районної УНП Петро ГУДИМ. Серед присутніх також були відомий політичний громадський діяч, член УНП Олесь ШЕВЧЕНКО та голова Секретаріату УНП Валерій АСАДЧЕВ.

«Україна стане насправді заможною європейською демократичною країною, коли кожен ї громадянин перестане покладати сподівання на уряд, президента, депутата чи місцевого чиновника, а сам будуватиме свою країну», – вважає БЛОЩАНЕВИЧ. І черговий доказ цьому він побачив у вшануванні героїв Крут у Києві.

«Вже більше 10 років всі уряди і всі президенти, які були на цьому місці, обіцяли поставити хрест, але зробили це дві свідомі українські родини, які бажали залишитися невідомими», – сказав партієць. Він зазначив, що гнітить лише одне – «споруджена на схилі висотка, яка тепер нависає над цим святим місцем». «Раніше, піднімаючи очі догори, ми бачили блакитне небо, а тепер – цього залізо-бетонного монстра», – поділився враженнями БЛОЩАНЕВИЧ.

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image