У Рівному на честь Героїв Крут виклали тризуб і вистрелили салют САЛЮТ

Вчора, 29 січня, у день пам‘яті Героїв Крут керівництво та активісти Рівненської обласної організації Української Народної Партії і всі небайдужі рівняни провели на центральній площі міста – майдані Незалежності мітинг-реквієм.

На  початку заходу перед присутніми із словом про подвиг «крутянців» виступила голова Рівненської обласної організації УНП, член Правління УНП Світлана Ніколіна, історики і працівники сфери культури.

Зокрема, історичну довідку про події, які трапилися цього дня у 1918 році, надав голова Рівненської міської організації УНП Роман Коваль. Він же закликав патріотично налаштованих рівнян узяти собі за зразок відвагу, з якою йшли на смерть у той зимовий день зовсім молоді люди, які знали ціну свободі і незалежності.

Окрім політичних заяв, звучали на мітингу  й вірші, і патріотичні стрілецькі і козацькі пісні. По завершенні заходу його учасники біля підніжжя пам’ятника Тарасові Шевченку у пам'ять про борців за Свободу і Незалежність України виклали великий тризуб із лампадок, після чого на честь загиблих юнаків зі словами «Слава Україні!» було випущено 19 залпів салюту

Рівненська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image