УНП: Партія влади боїться уроків історії 20-річної давнини

«Те, що 20-річчя Всеукраїнського референдуму 1 грудня 1991 року практично не відзначалося на найвищому державному рівні і в регіонах, адже в цей день не відбувалося заходів, які б відповідали значимості історичної події, свідчить про те, що партія влади боїться визнати, що джерелом влади в Україні є народ, якому треба служити та чесно, без фальсифікацій проводити вибори на всіх рівнях»,— таку думку висловив заступник голови Чернігівської обласної організації Української народної партії Сергій СОЛОМАХА.

Політик нагадує, що «24 серпня 1991 року Україна ще не набула статусу незалежної держави, а продовжувала залишатися у складі СРСР, і лише після того, як проголошення незалежності підтримали на референдумі 28 мільйонів 804 тисячі українців (90,32% тих, хто мав право голосувати), Україну як незалежну державу почали визнавати у світі».

«Саме українці своїм голосуванням 1 грудня 1991 року по суті мирним шляхом ліквідували Радянський Союз – злочинну комуністичну імперію, побудовану на кістках і сльозах десятків мільйонів наших співвітчизників,— підкреслює Сергій СОЛОМАХА.— Референдум – історичний урок того, як мирним шляхом можна перемогти антинародну владу».

Саме  цей досвід, на його думку, «допоміг українцям і під час помаранчевої революції без кровопролиття домогтися розв’язання конфлікту між владою і народом».

«Сьогодні, декому дуже кортить забути цей урок історії і штовхнути опозиційно налаштованих до партії влади українців на шлях насильства»,— вважає представник УНП.

УНП

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image