УНП: Прокуратурі варто перевірити Управління освіти Донецької ОДА

«Органи прокуратури вже зараз повинні розпочати перевірку Управління освіти Донецької обласної державної адміністрації за фактом неналежної підготовки до навчального року», – в цьому переконаний член Правління Української народної партії Володимир СТУПАК.

Він наголосив, що «за відмову виконати рішення суду та підготувати україномовні школи Донбасу до нового навчального року, голові Донецької облдержадміністрації та керівництву Управління Освіти ОДА загрожує кримінальна відповідальність».

Так політик прокоментував звернення батьків чотирьох закритих українських шкіл (Макіївки та Донецька) до голови Донецької обласної державної адміністрації Андрія ШИШАЦЬКОГО з вимогою забезпечити підготовку їх навчальних закладів до нового навчального року.

За словами СТУПАКА, «постанови судів у травні та липні зупинили рішення сесій міськрад, якими з 1 вересня ліквідовуються три макіївські та одна донецька школи, до закінчення судових засідань». «Таким чином, місцева влада зобов’язана привести їх у належний стан для прийому учнів», – підкреслив представник УНП.

«Суди швидше за все скасують рішення місцевих рад про закриття українських шкіл: їхня наповненість значно перевищує 30%, що визначається межею для початку процедури ліквідації шкіл», – наголосив СТУПАК.

Він зазначив, що «політика донецького обласного керівництва з ігнорування судових постанов можна пояснити лише прагненням будь-якою ціною виконати «завдання центру» – повністю русифікувати середню освіту Донецької області, адже серед закритих – переважно українські школи, дуже часто єдині в районі».

УНП, Донецька область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image