УНП в Києві встановила пам’ятник Івану Мазепі. ФОТО

Пам’ятник видатному Гетьманові України Івану Мазепі відкрили сьогодні у Києві представники Київської міської організації Української народної партії разом із представниками КУНу, УНА-УНСО, Свободи, ОУН, “Просвіти” та ряду інших патріотичних організацій. Про це повідомив один із організаторів, заступник голови Української народної партії Володимир ШОВКОШИТНИЙ.

Погруддя Мазепи встановили у сквері на площі Слави Це — тимчасовий пам'ятник на дерев'яній основі. За словами ШОВКОШИТНОГО, «пам’ятник Гетьманові – це гіпсова копія того погруддя, яке за часів Микити Хрущова намагались встановити в Швеції».

Патріоти також оголосили свої вимоги до Президента України: відновити історичну справедливість та поставити у Києві пам’ятники гетьману Івану Мазепі, Провіднику ОУН Степану Бандері та Головному отаману військ УНР Симону Петлюрі.

«Ганебно, що давно визнані народом герої, які в різні часи боролись за волю України, досі належно не пошановані на офіційному рівні, – йдеться у зверненні до Президента України. Вони також вимагають ухвалити рішення про перенесення на з 23 лютого на 14 жовтня державне свято Дня захисника Вітчизни.

Заступник голови УНП зазначив, що нинішню владу є за що критикувати, проте «скільки б ми не сварили темряву – буде темно». «Але якщо хочеш світла – запали свічу», – закликав присутніх ШОВКОШИТНИЙ.

Довідково. У листопаді 2009 року КМДА прийняла рішення до 2011 року встановити пам'ятник Мазепі на площі Слави у Києві.

УНП

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image