УНП вимагає переобрати Нацраду з телерадіомовлення через необ’єктивний розподіл частот

Українська народна партія вимагає від Верховної ради переобрати склад Національної комісії з питань телебачення і радіомовлення, бо та не втілює в життя стратегію розвитку національного інформаційного простору і не здатна об’єктивно оцінити, яке радіо хоче суспільство і кому треба віддавати перевагу на конкурсах. Про це йдеться у заяві УНП.

Причиною стало рішення Нацради з питань телерадіомовлення при розподілі ФМ-частот надати Національній радіокомпанії України лише одну хвилю, а решту – комерційним радіостанціям.

«Цей антидержавний крок нищить Українське радіо, не лишаючи йому простору для мовлення і розвитку, і тим самим відрізає доступ українців до інформації», – сказано у заяві.

В УНП також наголошують, що за відсутності Суспільного мовлення Національна радіокомпанія України фактично виконувала ці функції. «Тепер все менше людей мають можливість слухати Українське радіо: дротяні мережі занедбані, і єдиний шлях лишити українцям державне радіо – це переводити його на діапазон коротких хвиль», – сказано у заяві.

«Зовсім незрозумілим таке рішення виглядає з огляду на те, що останнім часом НРКУ освоїла мовлення на коротких хвилях, і подала дуже змістовну заявку на конкурс з інформаційним, дитячим та іншим соціальним мовленням, яке завжди підтримували», – зауважують в УНП.

Тож УНП звертається до Президента України із вимогою взяти під особистий контроль цю ситуацію.

УНП, Новини з областей

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image