УНП вимагає покарати працівників прокуратури за сфабриковану справу ЯКОВЕНКА

Порушити кримінальну справу проти працівників прокуратури за виконання брудних політичних замовлень, зокрема щодо екс-мера міста Карлівки Полтавської області, голови Карлівської міської організації УНП Сергія ЯКОВЕНКА вимагає Українська народна партія у відповідній Заяві.

УНП наголошує: справа шита «білими нитками». Затримання ЯКОВЕНКА відбулося за командою з Києва – 31 серпня 2010 року за санкцією Генеральної прокуратури співробітниками Київського УБОЗу. За неофіційними даними, санкцію надавав заступник Генерального прокурора Ренат Кузьмін. Судове слідство велося з грубими порушеннями процесуальних норм, а слідчі Генпрокуратури побудували розслідування на припущеннях, а не на фактах та неспростовних доказах. Слідчий Генпрокуратури БЕЛЯКОВ місяцями не з'являвся на суд й врешті-решт був доставлений туди примусово під тиском запиту народних депутатів України КОСТЕНКА, ДАВИДЕНКА та ЗАЙЦЯ в Генеральну прокуратуру. БЕЛЯКОВ так і не зміг пояснити, чому такі неспростовні речові докази як відеозапис затримки підсудного та запакування речових доказів не були долучені до кримінальної справи.

Доказом замовного характеру справи УНП вважає і те, що влітку 2011 року слідчі, які розслідували цю справу, були звільнені з Генпрокуратури за те, що вели розслідування не належним чином.

Попри все це, 5 березня Сергія ЯКОВЕНКА засудили до 5 років ув'язнення. Під час досудового слідства він майже півтора роки утримувався під вартою. «Справа ЯКОВЕНКА» – це ганебний прояв судового та прокурорського «свавілля»,— наголошується в Заяві.

УНП

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image