УНП вимагає в керівництва України негайно подати офіційну заявку на участь в системі ПРО Європи

Українська народна партія вимагає в керівництва держави подати офіційну заявку на участь України в європейській системі протиракетної оборони. З цією пропозицією виступив народний депутат, заступник голови УНП Ярослав ДЖОДЖИК.

Так політик прокоментував заяву Президента Росії Дмитра МЕДВЕДЄВА що якщо сигнали Росії на ситуацію навколо ЄвроПРО не будуть почуті західними партнерами, то будуть вжиті інші засоби захисту, в тому числі жорсткі заходи протидії та розгортання ударних угрупувань.

За словами ДЖОДЖИКА, агресивна політика Російської Федерації щодо створення європейської ПРО не залишає Україні жодного вибору, окрім негайного приєднання до цієї системи. «Позиція, що приєднання України до європейської системи ПРО можливе при нормальній співпраці з Російською Федерацією, сьогодні не можлива у принципі», – сказав політик.

Він наголосив, що «Москва фактично оголосила курс на нагнітання військової присутності у відповідь на розміщення протиракетних систем у східній Європі». «Так чи інакше, ударні угрупування збройних сил Росії будуть розмішені в тому числі й біля кордонів України», – підкреслив народний депутат.

Він пояснив, що «поведінка російського керівництва обумовлена парламентськими виборами в Державну Думу, що відбудуться вже 4 грудня 2011 року і президентських виборів, що відбудуться навесні 2012 року».

«Теперішня кремлівська влада намагається пограти м’язами, нібито захищаючи Росію від антиросійської політики Європи, хоча насправді ЄвроПРО створюються для захисту європейського континенту від зовнішньої агресії, передовсім з азійських країн», – зауважив заступник голови УНП.

«Тому, пасивна позиція українського керівництва у питанні приєднання до європейської системи ПРО та регулярні «кивання» у бік Росії можуть спричинити ситуацію, коли Україна опиниться за межею європейської системи колективної безпеки, і стане буфером між Європою і Азією», – підсумував Ярослав ДЖОДЖИК.

УНП, Рівненська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image