УНП вимагає від прокуратури розібратися із продажем Гостинного двору

«Перевірити інформацію щодо продажу будівлі Гостинного двору (Контрактова площа, 4, Київ), а у випадку її підтвердження – перевірити законність продажу», – вимагає від Київської обласної прокуратури Українська народна партія.

Про це йдеться у депутатському зверненні заступника голови УНП Ярослава ДЖОДЖИКА до Київського прокурора. У зверненні наголошується, що 15 серпня 2011 року Кабінет міністрів України виключив Гостинний двір із списку пам’ятників архітектури Української РСР. А після цього, за інформацією засобів масової інформації, публічне акціонерне товариство «Спеціальне науково-реставраційне проектне будівельно-виробниче підприємство «Укрреставрація» викупило будівлю у Фонду державного майна України.

«Попри рішення Кабміну, Гостинний двір належить до переліку пам’яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації (згідно із Законом України «Про перелік пам’яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації»), тож продаж цієї будівлі неприпустимий»,  – підсумував ДЖОДЖИК.

УНП

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image