УНП вимагає заблокувати рахунки Міносвіти у зв’язку зі скандальними підручниками Табачника-Хорошковської

«Заблокувати всі рахунки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту»,— вимагає від Державного казначейства Українська народна партія у зв’язку зі скандальним друком підручників ТАБАЧНИКА-ХОРОШКОВСЬКОЇ по 497–647 грн за екземпляр. УНП звертається також до Генеральної прокуратури з вимогою терміново відкрити кримінальну справу за фактом масштабного та організованого розкрадання державних коштів керівниками Міносвіти та Інституту педагогіки.

«Обґрунтування  міністерством освіти та інститутом педагогіки вартості підручників – виглядають як недолугі спроби приховати очевидні факти»,— вважає член Правління УНП Володимир СТУПАК. Зокрема, він підкреслює, що «нібито закладений у вартість друку авторський гонорар є  звичайною практикою, яка не приводить до таких фантастичних цін». До того ж, наголошує представник УНП, «автори підручників працюють у державних установах, отже розробка підручників є їхнім службовим обов’язком, за виконання якого нараховується заробітна плата».

Володимир СТУПАК не вірить і поясненню, що підручники з української мови для шкіл з іноземною мовою викладання надто дорогі через те, що вони видаються малим тиражем. «Вартість авторських підручників з технічних спеціальностей для політехнічних вищих навчальних закладів з накладом 500 сторінок коштує сьогодні не більше 80 грн»,— стверджує він.

З огляду на все, Володимир СТУПАК вважає, що надані міносвіти на інститутом педагогіки «обґрунтування собівартості» навпаки доводить факт афери.

Довідково. ДНУ «Інститут інноваційних технологій і змісту освіти» Міносвіти закупить підручників для 1 класу на суму 61,13 мільйона гривень. Найдорожчими виявились підручники української мови для шкіл з навчанням польською мовою – 647 гривень за екземпляр. Іспанська мова для першокласників коштує 518 грн/екз., українська мова для шкіл з молдавською мовою – 497 грн/екз.

УНП

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image