УНП: «Власну героїчну історію в Україні на державному рівні цинічно підмінюють чужими цінностями»

«Свідомим знущанням і каліченням нації» назвав відзначення 23 лютого на найвищому державному рівні осучасненого радянського свята заступник голови Рівненської міської організації Української народної партії, член Центрального проводу УНП, журналіст Олександр ДЖИГИРЕЙ.

«Ще можна зрозуміти, коли тримаються цього свята люди, які виросли в СРСР – це наче рудиментарний хвостик на куприку, якого можна позбутися хіба що хірургічним втручанням. Але коли штучно вживлюють цей атавізм поколінням, які зростають у самостійній Україні, – то інакше таку дію не назвеш», – пояснив представник УНП.

Він наголосив, що «реальне дослідження історії нації, згуртування її навколо справжніх вікопомних перемог та видатних героїчних постатей – тобто повернення історичної пам’яті і виховання патріотизму, без чого не відбудеться жодна держава, – у сьогоднішній Україні цинічно й нахабно підмінюється чужими історією та цінностями».

«Вони нав’язуються постійно, цілеспрямовано і через усі можливі джерела: систему дошкільної і шкільної освіти, ЗМІ, кінематограф, повернення радянських традицій тощо, – констатує Олександр ДЖИГИРЕЙ. – І це зводиться в ранг державної політики».

Журналіста обурює те, що «українське в Українській державі або замовчується, або зневажається і висміюється, і все це під зливою звинувачень у безжалісній українізації «рускаязичнава насєлєнія», а «народ, позбавлений національної свідомості й людської гідності, споглядає це байдуже, як сторонній спостерігач, не опираючись і не захищаючи своє».

«Україна стане по-справжньому незалежною тільки тоді, коли українці згадають імена власних героїв, повернуть їхню славу і виховуватимуть на їхніх прикладах дітей. Не «празнікамі мальчіков» 23 лютого, чужими і безглуздими, – а взірцями життів великих мужів, відданих за нашу Вітчизну» – переконаний Олександр ДЖИГИРЕЙ.

УНП, Рівненська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image