УНП закликає не допустити проросійського шабашу на Пересопниці

«Не допустити освячення заходів з нагоди 450-річчя Пересопницького Євангелія священиками УПЦ Московського патріархату, а натомість запросити на урочистості патріарха Всієї Руси-України Філарета, як предстоятеля церкви, що продовжує традиції українського православ’я часів середньовічної Пересопниці»,— вимагають від Президента України представники Рівненської обласної організації Української народної партії та ряду громадських організацій Рівненщини. Відповідне звернення було сьогодні направлено Віктору ЯНУКОВИЧУ.

«На думку керівництва облдержадміністрації, незважаючи на те, що на Пересопницькому євангелію присягали усі президенти незалежної України, така подія не потребує церковного освячення»,— повідомляють в УНП. Проте, «джерело з Рівненської єпархії Московської патріархії повідомляє, що їхні священики таки мають політичний намір 29 серпня у селі Пересопниця освятити українську святиню».

У свою чергу УНП закликає «не допустити проросійського шабашу на Пересопниці». Від’їзд автобусів від Народного Дому 29 серпня о 8.00 годині. Запис бажаючих — в приміщеннях обласного об'єднання ВУТ «Просвіта» ім. Т. Шевченка (2-ий поверх Народного дому) та управи Рівненської обласної організації Української Народної Партії (3-ій поверх Народного дому).

Довідково. У понеділок, 29 серпня, в с.Пересопниця Рівненського району відбудеться відкриття історико-культурного центру «Пересопниця» з нагоди 450-ліття створення Пересопницького Євангелія.

УНП

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image