УНП закликає Президента врятувати систему середньої освіти в Україні

«Накласти мораторій на закриття українських шкіл та відкликати так звані «дорожні карти» Дмитра ТАБАЧНИКА щодо планів закриття шкіл в усіх регіонах України»,— вимагає від  Віктора ЯНУКОВИЧА Українська народна партія. З цією заявою виступив член Правління УНП Володимир СТУПАК, посилаючись на офіційні дані Міністерства освіти і науки, де зазначено, що тільки за останній рік в Україні закрили 640 шкіл і ще сотні готуються закрити до кінця року, відповідно до «дорожніх карт» профільного міністра, що отримали всі місцеві адміністрації України і де вказано терміни і кількість шкіл, які мають бути закриті.

«Руками ТАБАЧНИКА знищується ціла система середньої освіти»,— заявив СТУПАК. Зокрема, він висловив  особливе занепокоєння знищенням сільської освіти. «З карти України щорічно зникають 15–17 населених пунктів»,— зазначив представник УНП. Він пов’язує цей процес також із закриттям сільських шкіл, оскільки це дуже суттєвий чинник деградації українського села.

Єдиний вихід з цієї ситуації СТУПАК вбачає у мораторії Віктора ЯНУКОВИЧА на закриття україномовних шкіл на сході, та російськомовних — на заході України. Також, за словами політика, Президенту України необхідно нарешті дослухатись до голосу громадськості й звільнити міністра освіти.

УНП

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image