Валентин Ткалич: Come bask у 90-і

Повернення у 90-і… Так  голова Луганської УНП Валентин Ткалич прокоментував жахливі події, які, на жаль, стають нормою в нашій корумпованій  країні, а саме – рейдерський захват шахти «Білоріченська», що в Лутугинському районі на Луганщині. Також представник об′єднання «Наша Україна» закликав  прокуратуру перевірити законність дій нападників та надати оцінку тому, що відбулося на підприємстві.

 

«Силове захоплення шахти «Білореченська», яке розпочалося 14 вересня о 4 годині ранку групою бритоголових молодиків, озброєних бітами, не залишило байдужим кожну порядну людину, адже у багатьох моїх земляків склалося враження, що ми повернулися назад, у буреломні 90-і роки. Прикметно, що, увірвавшись на територію шахти, невідомі почали бити охорону, розгромили адміністративну будівлю, виламали двері, розбили вікна, розкрили сейфи на деяких ділянках, пошкодили меблі і стіни. Також вони увірвалися в баню і викрали з особистих речей гірників гроші і мобільні телефони»,— повідомив Валентин Ткалич.

За словами свідків, «дійшло до того, що ці вояки викинули диспетчера з диспетчерської, після чого керівництво викликало воєнізовану гірничорятувальну частину, тому що під землею знаходилося 108 гірників. А без диспетчера не можна управляти таким небезпечним виробництвом…».

Гірники шахти впевнені, що за цим рейдерським захопленням підприємства  стоїть Олександр Єфремов, а Почесний президент шахти, кандидат у народні депутати Ігор Мартиненко публічно заявив, що до силового захоплення підприємства причетний голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

«Я публічно заявляю, що за цим стоїть пан Єфремов. Мене хочуть прибрати як політичного суперника — самовисуванця по 104 виборчому округу. За цим же округом від Партії регіонів балотується помічник Єфремова — Володимир Гончаров»,— заявив Мартиненко.

Голова Луганської УНП Валентин Ткалич розповів, шо шахта «Білоріченська» з 2002 року перебуває під управлінням компанії «Валентин-Інвест». В даний момент це потужне бюджетоутворююче підприємство, на якому працюють близько 3 тисяч  чоловік. Але 3 вересня на шахту прибули державні виконавці у супроводі міліції, які пред'явили керівництву підприємства рішення судів про зміну форми власності. Держвиконавці у супроводі заступника голови департаменту Міненерговугілля пред'явили документи про ліквідацію ТОВ «Белореченское» і указ про призначення директором шахти Володимира Рівненського. Дізнавшись про це, близько 200 працівників заблокували державних виконавців і не дозволили їм увійти в адміністративну будівлю. Пізніше гірники шахти пікетували Луганську облдержадміністрацію. Акція протесту була мовчазною, але масштабною. Під вікнами чиновників гірники насипали цілу гору вугілля, яке привезли з собою в шахтарських касках. У такий спосіб люди виступили проти знищення конкретного вугільного підприємства.

Представник об′єднання «Наша Україна» вбачає в ситуації перш за все політичну складову, адже почесний президент підприємства Ігор Мартиненко є сильним гравцем і серйозним суперником для радника Єфремова — Володимира Гончарова, який також йде на вибори по 104-му округу.

«Отже,— робить висновок Валентин Ткалич,— коли інтересам головного  регіонала хтось заважає, як, наприклад, почесний президент шахти Мартиненко або голова селища Ювілейне Володимир Струк, які мали нещастя зазіхнути на один з Єфремовим чи його протеже мажоритарний округ, – у хід йде все: від рейдерського цинічного захоплення до порушення карних справ проти дійсно сильних і шанованих у місті опонентів. Тобто, влада поширює «бєспрєдєл» на всю державу, повертаючи суспільство на двадцять років назад».

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image