Віктор Анушкевичус повезе на схід бронетранспортер

Мешканець села Пістинь Косівського району Петро Третяк передасть власний бронетранспортер батальйону «Айдар». Подарунок військовослужбовцям має доставити міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус.

За словами голови координаційного центру швидкого реагування, депутата обласної ради Юрія Романюка, БТР перевезуть у місце дислокації «Айдару» під Луганськом на спеціальному транспорті.

«Він буде запакований бронежилетами, продуктами харчування та гуманітарною допомогою для військовослужбовців», – повідомив Романюк.

Бронетранспортер – власність підприємця з села Пістинь Косівського району Петра Третяка.
Два роки тому чоловік придбав БТР на аукціоні у Хмельницькому.

«Він мав іти на металолом, і мені стало його шкода, – розповідає Петро Третяк. – Я сказав, що куплю його, якщо будуть документи. Після цього мені зробили документи на 10 років за дорученням на право продажу. Оформили 2013 роком, хоча БТР виготовлений десь у 80-х роках».

Підприємець придбав бронемашину без бойової башти, у занедбаному стані. Згодом відремонтував її, а як почалися бойові дії на Сході, вирішив подарувати українським військовослужбовцям.

«Я через Інтернет вийшов на Міністерство оборони України з пропозицією передати БТР батальйону «Айдар». Після цього заступник командира батальйону зв’язався з міським головою Івано-Франківська Віктором Анушкевичусом», – розповідає Третяк.

Анушкевичус погодився особисто передати БТР «Айдару».

Зараз, зазначає Петро Третяк, вирішується питання транспортування броньованого автомобіля на Схід.

http://kurs.if.ua/news/meshkanets_kosivshchyny_podaruvav_batalyonu_aydaru_btr_2128.html

Новини з областей

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image