Юрій Костенко: «Ми вже всьому світу продемонстрували своє миролюбство. Тепер маємо довести, що можемо захистити інтереси країни»

Юрій Костенко прокоментував ситуації в країні на своїй публічній сторінці Facebook:

— Багато хто, в тому числі й найвище державне керівництво України говорить про відкриту агресію з боку Росії в Україні. Так, Росія веде проти України війну. Але де дії української влади, спрямовані на мінімізацію війни Росії проти України? Як політик із великим досвідом, я можу сказати: те, що відбувається в Донецьку-Луганську, це не антитерористична операція, а театралізована вистава. І відповідальність за ситуацію — спершу в Криму, а тепер на Сході України — несе нова влада. Саме її нефахові дії до цього призвели. Ми вже всьому світу продемонстрували своє миролюбство. Тепер маємо довести, що можемо захистити інтереси країни.



Коли Турчинову та новому блоку силовиків ставили питання, чому така пасивна реакція на події в Криму, вони відповідали: «Якщо зараз почнемо стріляти, то нас звинуватять у знищенні мирного населення і буде друга Осетія». Проковтнули. Тепер те саме говорять про Донецьк. Знову ковтати? Так можна доковтатися до самого польского кордону!



«Батьківщина» і «Свобода» — це дві політичні сили, які нині відповідають за все, що відбувається в Україні з точки зору владних дій, або владної бездіяльності. Очолюючи «Батьківщину», Юлія Тимошенко впливає на рішення в.о.президента, прем’єр-міністра, всіх силовиків і місцевої влади. Логічним було б в нинішній ситуації докладати зусилля для посилення Збройних сил, внутрішніх військ, спецпідрозділів у структурі МВС та СБУ. Натомість з ініціативи Юлії Володимирівни починається набір у якусь «армію спасіння» — без відповіді на питання хто це фінансує, як вони будуть оснащені, як вона буде формуватись, як буде вписуватись в українські закони, врешті решт, у діючу структуру силових органів і збройних сил України?



Юлія Володимирівна, говорячи, що зараз не час займатися піаром, сама проводить активну рекламну компанію. В Україні є абсолютно дієздатні військові підрозділи. Є патріоти, є ті, хто сьогодні з місця може вступати у боротьбу з тероризмом, з тими   окупантами з боку російських спецслужб, які сьогодні порушують і кордони, і мирний спокій.  І все це можна робити законними способами із використанням того потенціалу, який вже зараз є в Україні. І головне питання до політичних сил, які сьогодні взяли відповідальність керувати від імені українського народу українською державною політикою — чому ця боротьба не ведеться?



Це не антитерористична операція, це навіть не саботаж. Це, передусім, невідповідність української влади тим викликам, які є в нашій державі. Якщо вона не здатна адекватно реагувати на стан справ в країні, нехай знайде в собі сміливість визнати це та поступитися місцем тим, хто дійсно зможе це зробити.



https://www.facebook.com/pages/%D0%AE%D1%80%D1%96%D0%B9-%D0%9A%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE/312296212256195

Юрій Костенко

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image