Заява Української Народної Партії ухвалена на XVI з'їзді

Вихід України з глибокої всебічної кризи потребує сильної легітимної влади, що матиме довіру й підтримку більшості українців. Усунення режиму Януковича, відкриває можливості для розбудови держави за європейськими зразками.

Українці, які продемонстрували світові політичну зрілість, цілеспрямованість, витримку й відвагу та повернули до політичного лексикону поняття справжнього дієвого патріотизму, оцінюють дії перехідної влади як недостатньо професійні. Російське військове втручання у внутрішні справи України та брехлива інформаційно-психологічна антиукраїнська війна створюють загрозу існуванню української держави. Тому проведення виборів Президента України у визначені терміни є політичною необхідністю, яка не підлягає обговоренню.

Наступним кроком після розв'язання цього політичного завдання, повинна стати інтенсивна робота уряду України щодо подолання катастрофічної економічної кризи. Таке завдання спроможний виконати лише уряд, який дотримуватиметься правої ідеології, перевагою якої є орієнтація на розвиток національної економіки. В Україні такою силою є Українська Народна Партія, яка з часів свого заснування послідовно сповідує праву консервативну ідеологію, яка в економічних питаннях віддає пріоритет ідеї так званого «економічного націоналізму».

Протягом усіх часів української незалежності українська влада займалася соціальним популізмом, здійснюючи ганебні політичні та економічні експерименти ціною життя людей. Настав час, коли українці мають зрозуміти, що соціальні витрати неможливі без розвиненої економіки. Україні сьогодні потрібна влада, яка послідовно реалізовуватиме праву ідеологію в усіх сферах, що дозволить налагодити розвиток економіки, запобігти узурпації влади кримінальними кланами та зберегти цілісність держави.

Українська Народна Партія передбачала і попереджала про катастрофічні наслідки антиукраїнської економічної політики попередніх урядів. Не маючи доступу до влади і можливості впливу на діяльність влади, УНП протягом останніх десяти років активно діяла, намагаючись рятувати ситуацію в економіці закликами до українців: «Роби українське! Купуй українське! Захищай українське!». Саме такі принципи є найкращою стратегією наповнення українського бюджету українськими грошима й розвитку на цій основі української національної економіки, що є необхідною умовою для подолання кризи, фінансування освіти й медицини, розвитку національного виробництва, без чого неможливе заможне життя українців.

Сьогодні ці заклики нарешті стали почутими.

Захист українських національних інтересів у зовнішній політиці, економіці, культурній та інформаційній сферах, чітке відстоювання професійних підходів у державному управлінні – становлять основу програми Української Народної Партії, яка братиме участь у президентських виборах, пропагуючи праву ідеологію і пропонуючи адекватні засоби виходу з кризової ситуації в державі.

Українська Народна Партія відкрита для співпраці з ідеологічно близькими партнерами, які погоджуються спільно реалізовувати принципи «економічного націоналізму». Тому в разі невиходу кандидата від УНП у другий тур виборів заявляємо, що підтримуватимемо того кандидата у Президенти, який буде найбільш ідеологічно близьким до Української Народної Партії.

Заява Української Народної Партії ухвалена на XVI партійному з'їзді УНП

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image