Закарпатська УНП почала збирати підписів за зняття мовного законопроекту

«У зв’язку з реальною загрозою прийняття «мовного закону» УНП розпочала збір підписів під зверненням до ВРУ та Президента з вимогою зняти законопроект Колесніченка та Ківалова „Про засади державної мовної політики” (№ 9073), аби зберегти українську мову»,— заявив голова Закарпатської УНП Іван Габор.

Він також розповідає, що «24 травня 2012 року у Верховній Раді України була спроба парламентської більшості прийняти законопроект Колесніченка та Ківалова „Про засади державної мовної політики”, який фактично впроваджує другу державну мову у багатьох регіонах України. Та головна небезпека прийняття такого закону  в тому, що він фактично розколює Україну, реалізуючи давню мрію Кремля. Опозиційні фракції не дозволили прийняти цей законопроект, заблокувавши трибуну парламенту. Найактивнішу участь в цьому брали і народні депутати від УНП. Біля стін парламенту протягом дня відбувались мітинги за участю громадських організацій та партій, в тому числі і УНП. Через тиждень на пленарних засіданнях ВРУ, що відбудуться 5 – 8 червня 2012 року, партія регіонів та комуністи знову планують виносити цей законопроект».

«Під гаслом: „Захистимо українську мову” в Ужгороді пройдуть заходи по збору підписів, будуть встановлені інформаційні намети з 30 травня по 4 червня 2012 року. Закарпатська обласна організація УНП закликає не бути байдужими, підписатися, адже це обов’язок кожного свідомого українця захищати рідну мову!»,— наголошується у зверненні голови Закарпатської УНП.

# # #

Місце проведення збору підписів:

місто Ужгород, пр. Свободи неподалік перехрестя з вул. Капушанська.

Запрошуємо всіх!

УНП, Закарпатська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image