Запоріжжя. Пам’ятник Кірову прибрали з площі

Напередодні Дня Міста у Мелітополі влада зробила жителям міста справжній подарунок – прибрала з однієї з площ міста бюст, який був встановлений ще за радянські часи на честь С. Кірова.

«Для  нас, українців та патріотів свого краю, це був дуже приємний подарунок»,— розповідає голова Мелітопольської міської організації УНП Тетяна КРУШЕЛЬНИЦЬКА.

За  словами активістки УНП: «спочатку  пам’ятник хотіли прибрати тільки на реставрацію, а вже потім біло вирішено не повертати його на постамент та звільнити площу від символів радянської епохи». «Таким чином, влада дійсно зробили щедрий подарунок всім патріотично налаштованим українцям, які отримали до Дня свого рідного міста дуже символічний жест з боку чиновників»,— підкреслює пані КРУШЕЛЬНИЦЬКА.

А вже 25 вересня під час урочистостей з нагоди свята, недалеко від місця  демонтажу пам’ятника Кірову, було офіційно відкрито інший пам’ятник – комедійному персонажу творів Ільфа та Петрова – Остапу Бендеру.

На  думку голови Мелітопольської міської організації УНП, така заміна більш прийнятна для міста, ніж щоденне нагадування радянської ідеології в образі пам’ятника, присвяченого радянському політику.

Запорізька область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image