Активісти «Нашої України», УНП, КУН закликали припинити репресії проти телеканалу ТВі

7 вересня активісти політичних партій «Наша Україна», УНП, КУН, як і їх побратими з інших міст України, вийшли на центральну площу міста підтримати телеканал ТВі, трансляцію якого в різних регіонах України вимикають оператори кабельних мереж.

У Луганську близько 100 осіб без партійної символіки – це було вимогою організаторів — зібралися у сквері Пам′яті. Серед мітингувальників представники політичних партій та громадських рухів,  журналісти, кандидати в депутати, молодь. Деякі з них тримають плакати: «Ми любимо ТВі», «Руки прочь от независимых СМИ» та інші.

Як відомо, тиск на канал розпочався вже давно. Нещодавно телеканал почали відключати в різних регіонах. Крім того, 5 вересня основний супутниковий телеоператор в Україні «Воля» виключив ТВі зі свого стандартного сервісу. Канал в цей час доступний тільки для глядачів, які підписалися на найдорожчий пакет. До цього канал відключив і оператор Triolan.

Акція проходила без політичної символіки у форматі «вільного мікрофона».

На імпровізованій сцені лунали заклики припинити репресії проти незалежних ЗМІ та тиск на журналістів:

— Мені подобається ТВі, бо це єдиний справедливий канал…

— Наступ на ТВі є наступом на незалежність України…

— ТВі – це єдиний канал, який не боїться казати правду…

— Незалежної журналістики зараз вже майже немає. Скрізь джинса, замовлення, пропаганда, піар. Ми тут, бо ми підтримуємо цей канал і цих незалежних журналістів, які не бояться сказати правду.

— Тиск на телеканал відбувається через те, що влада боїться свого народу. Янукович пам'ятає Помаранчеву революцію, коли всі були разом і нас було багато. Тоді ми перемогли. Він боїться, що ми переможемо і в цей раз. Кожен тиск породжений страхом. Ми переможемо, коли не будемо боятися. Ми відстоїмо ТВі і тільки так ми відстоїмо наші права…

УНП, Новини з областей

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image