ЧЕРНІГІВ. Міська влада не поспішає виправляти помилки в русифікованих назвах вулиць

Незважаючи на неодноразові звернення заступника голови Чернігівської обласної організації Української народної партії Сергія СОЛОМАХИ, міська влада Чернігова не поспішає виправляти відверті помилки в назвах вулиць обласного центру.

16 серпня представник УНП отримав  відповідь за підписом начальника управління архітектури та містобудування Л. ПАВЛІНСЬКОЇ, з якої випливало, що міськвиконком звернувся до Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка з проханням надати фахову допомогу щодо перекладу русифікованих назв вулиць українською мовою.

5 грудня політик звернувся до міськради з інформаційним запитом та отримав копію відповіді ректора ЧНПУ датовану, як не дивно, теж 5 грудня. На думку професорсько-викладацького складу кафедри української мови і літератури університету, вулиці Чернігова повинні мати такі назви: Волошкова, а не Василькова; Гнідаша, а не  Гнєдаша; Ковальська, а не Кузнечна; Ярова, а не Овражна; Профспілок, а не Профрад; Річкова, а не  Річна; Світанкова, а не Розсвітна; Бузкова, а не Сиренєва. Щодо вулиці Богунського, то таку назву вона може мати, якщо прізвище того, на честь кого її названо, – Богунський. Якщо ж прізвище героя – Богун, то повинна бути «вулиця Богуна».

«Скільки часу повинно минути, щоб ці вулиці нарешті мали українські назви, невідомо,— говорить Сергій СОЛОМАХА.— Я не здивуюся, якщо міські чиновники вимагатимуть від ініціатора виправлення помилок проведення «відповідної роботи серед мешканців цих вулиць з метою вивчення їх думки з цього питання згідно з вимогами Статуту та Положення про громадські слухання», адже саме таку пропозицію від пані ПАВЛІНСЬКОЇ отримали координатори громадського оргкомітету з відзначення 20-ї річниці незалежності України В. СТУПАК і В. ЧЕПУРНИЙ, які звернулися до міського голови з пропозицією перейменувати окремі вулиці Чернігова до 20-ї річниці незалежності України»,— іронізує представник УНП.

Чернігівська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image