«Газпром» спочатку проковтне ГТС, а потім – всю українську економіку – КОСТЕНКО

«У разі відмови ЄС брати участь у створенні консорціуму з Україною, «Газпром» спочатку проковтне ГТС, а потім і всю українську економіку»,— заявив народний депутат України, член Комітету Верховної Ради з ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки, лідер Української народної партії Юрій КОСТЕНКО.

За його словами, «саме за таким сценарієм завершаться загравання з «Газпромом». Так політик прокоментував заяву прем’єра АЗАРОВА, що «Росія погодилась на створення тристороннього консорціуму за участі ЄС». Раніше прем’єр повідомив, що з РФ досягнуто домовленості про зниження  транзитних тарифів до рівня собівартості.

КОСТЕНКО  переконаний, що «створення тристороннього консорціуму з ЄС вигідне Україні, оскільки участь країн ЄС дозволить встановити європейські правила гри на українському газовому ринку, підвищити в 3–4 рази тарифи на транспортування  газу, а також сприятиме ліквідації міжнародної корупції, яку породжує «Газпром» в російських геополітичних інтересах». На переконання політика, «в разі заснування тристороннього консорціуму Єврокомісія змусить і «Газпром», і «Нафтогаз» жити за правилами цивілізованого світу».

Однак «заява АЗАРОВА про перспективи зниження транзитних тарифів до рівня собівартості перекреслює можливість заснування тристороннього консорціуму за участі ЄС», -- переконаний лідер УНП. За його словами, «Євросоюз ніколи не стане учасником сумнівного утворення, яке працюватиме не на основі Енергетичної Хартії за європейськими правилами, а за «тіньовими» схемами «Газпрому», де перерозподіл «преференцій» відбуватиметься «підкилимно».

На його думку, «недавні обшуки в європейських офісах «Газпрому» в Німеччині та Чехії за участі представників Єврокомісії в чергове підкреслюють, що ЄС та США розцінюють політично вмотивовані дії «Газпрому» та міжнародну корупцію для просування російських геополітичних інтересів як загрозу власній національній безпеці».

Юрій Костенко

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image