Куди йдемо і що робити – Звернення УНП

Звернення Української народної партії з приводу поточних подій

Кілька останніх тижнів Україна перебуває у центрі геополітичного протистояння. Ми змушені співіснувати з агресивним сусідом, схильним вирішувати через зовнішні війни свої внутрішні соціальні, економічні та політичні негаразди. Ми маємо враховувати недоліки застарілої міжнародної системи безпеки, котра не дає гарантій, а окремі її учасники з демократичного світу готові загравати і потурати агресору заради економічних та політичних зисків.

Щоб вийти з цього протистояння переможцем потрібно мати чітку стратегію поведінки. Добре розуміти свої національні інтереси. Бути готовим виявляти твердість не лише у відносинах з ворогом, але й у стосунках з друзями, коли йдеться про національний інтерес.

Українське суспільство потребує єдності навколо держави. Потребує сильних лідерів, готових говорити правду, пояснювати процеси і події. Нам потрібні ті, хто готовий вести за собою.

Українська влада має опиратися на інтереси українського народу. Україна має розраховувати у першу чергу на свої сили та ресурси. Будувати сильну економіку з опорою на середній клас. Розвивати власний ВПК. Підтримувати власного виробника. Виховувати власних громадян на власній героїчній історії у повазі до національних символів таких, як культура, мова, прапор, герб. Лише тоді буде створена основа для жорсткої відповіді на будь-яку агресію.

Перед лицем постійної воєнної загрози замість примітивних жартів і порожніх піар заходів нам потрібні рішучі дії:

  • Зниження податкового та адміністративного навантаження на бізнес. Держава має створювати умови, а громадянин працювати на себе. Збільшення бюджетних надходжень має відбуватися лише за рахунок зростання економіки та економічної активності громадян, збільшення частки виробництва готової продукції з високою доданою вартістю, а не через збільшення прямих податків та експорту дешевої сировини в обмін на готовий продукт. 
  • Маємо створювати умови, коли вигідно засновувати виробництво в Україні, а не везти сюди готовий продукт. Маємо у повній мірі використовувати науковий потенціал українців, однієї з найосвіченіших націй світу, для створення інноваційної економіки. Така економіка дасть сучасну зброю для захисту своєї країни.
  • Нам потрібно розгортання системи військової підготовки за зразком Швейцарії, Естонії, Фінляндії та багатьох інших країн, де практично кожен громадян у разі потреби може стати до лав оборонців рідної землі, замість паперової імітації, котра часто блокує позитивні ініціативи з боку українських військових та добровольців.

Цим шляхом пройшли Ізраїль, котрий зумів вижити у ворожому середовищі. Франція, яка після Гітлера всупереч волі геополітичних гравців, створила свій ядерний щит. Тайвань, який більше 50 років живе в умовах можливого військового вторгнення, але гарантує свою безпеку сильною економікою, армією і потужною підтримкою США та інших союзників. Фінляндія, яка попри гарантії і позаблоковий статус, постійно нарощує власний військовий арсенал. Швейцарія, яка постійно тримає 2.5 млн громадян-резервістів з особистою зброєю напоготові. Усі ці країни мають стратегію. Їхні громадяни поважають себе і змусили світ поважати свій вибір.

Україна має досвід успішної боротьби за свій шлях. У 1991 році патріоти, в тому числі представники УНП, домоглися проголошення Незалежності. Проти цього рішення виступав не лише СРСР, але й представники західних демократій, котрі вбачали загрозу нестабільності через Незалежну Україну. Однак — українці домоглися Незалежності попри спротив світу.

Сьогодні так само маємо захистити своє право йти своїм шляхом. Для цього маємо об'єднатися навколо побудови держави. Ми закликаємо всіх українських політиків припинити нав'язувати українському народу агресивну риторику взаємопоборювання. Бо постійний суспільний конфлікт руйнує перспективи процвітання нашої країни та ставить під загрозу справжню незалежність нашої держави. Змагайтеся ідеями, які будують. Лише тоді Україна вистоїть. Лише тоді постане сильна Україна заможних громадян.

Слава Україні!

УНП

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image