Рівненська УНП в 16-ти районах області показала фільм «Золотий вересень. Хроніка Галичини 1939-1941»

В 16 районах Рівненщини за останні три тижні побувала делегація обласної організації УНП. За словами ініціатора поїздок, голови Рівненської обласної організації УНП Світлани Ніколіної, дана акція носила, передусім, просвітницький характер – через демонстрацію кінофільму донести до школярів історичну правду про репресії та злочини комуністичного режиму, які відбувалася в Україні в період 1939–1941 років.

— Фільм, який ми привозили до шкіл – це відома стрічка українського режисера Тараса Химича «Золотий вересень. Хроніка Галичини 1939-1941», що створений на основі архівної кінодокументалістики, історичних матеріалів, спогадів свідків та ігрових постановок, описує події в Західній Україні на початку ІІ Світової війни, а головно – прихід у Галичину радянської влади. Автори стрічки мали благородну мету – розповісти про події, котрі є маловідомими для широкого загалу українського суспільства, передовсім для молоді, тепер про це знає більше людей,— наголосила п. Ніколіна.

Крім того, напередодні вшанування жертв Голодомору 1932–33 років у школах області силами УНП було розгорнуто виставку про цю страшну трагедію українського народу.

Матеріали, розміщені на стендах, мають назву «Страчені голодом». Це унікальні фотодокументи, свідчення очевидців голодомору, постанови радянського уряду, які доводять: голодомор був спланованою акцією, метою якого було знищення української нації.

УНП, Рівненська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image