УНП: Комунальні служби Одеси закривають очі на опоганення пам'ятників історії

«Працівники комунальних служб міської ради «закривають очі на численні факти опоганення пам'ятників історії, культури та архітектури міста»,— заявили представники УНП та декількох інших політичних партій і громадських організацій. Відповідна заява була надіслана на ім'я Одеського міського голови Олексія Костусєва.

В історичному центрі міста був проведений моніторинг, в результаті якого зафіксовані спаплюжені фасади будинків: будівля Управління економіки та промислової політики, будинок Анатра, пам'ятник отаману Головатому, Одеська Філармонія, Синагога, будинки по вул. Дерибасівській, Троїцькій, Пушкінській, Катериненській тощо.

Одесити наголошують, що був здійснений лише поверхневий огляд міста. Справжній маcштаб цього «стихійного лиха» набагато більший. «Вражає той факт, що одеська міська влада жодним чином не реагує, та не втручається в цю ситуацію», – йдеться у заяві УНП.

Але замість того, щоб ліквідувати забруднення фасадів, невідомі люди навпаки залізли на приватний балкон на вул. Дерибасівській, 20 для того, щоб зафарбувати напис «Слава Україні» та художній розпис, що оточує її. В УНП зазначають, що це сталося «за наказом голови райдержадміністрації Приморського району – ставленика партії «Родина» Івана Пастушка».

Не треба зайвий раз нагадувати, що Одеса є туристичним центром, який щодня відвідують тисячі туристів, багато іноземних гостей – бізнесменів та комерсантів, культурних, наукових, громадських діячів.

Вищенаведені факти завдають непоправної шкоди іміджу міста, як культурного, туристичного центру України, а також ганьблять честь української держави.

Громадськість вимагає негайно вжити належних заходів з ліквідації цього ганебного явища, та зобов'язати відповідні служби сумлінно виконувати свої обов'язки перед жителями міста.

УНП, Одеська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image