УНП – партія, яка тісно пов’язана з витоками українського державотворення, і яка має незаплямовану репутацію, – Гайович

Вадим Гайович, депутат Черкаської обласної ради, член Української асоціації Римського клубу, після зустрічі з лідером УНП Юрієм Костенком поділився на своїй фейсбук-сторінці враженнями від надзвичайно приємної і плідної багаторічної співпраці з Українською народною партією та її лідерами. Текст допису пана Гайовича наведено нижче.

«Приємна тепла зустріч. Я б навіть сказав сімейна. Дякую Богові за те, що подарував мені можливість майже 20 років тому, ще бувши студентом, стати частиною великої родини справжніх “рухівців” під назвою Українська Народна Партія. Партії, де не було грошей олігархів, де не було більшовизму і меншовизму, де не було “фюрера”, а був лідер – інтелігентний, освічений і виважений лідер, до якого можна було підійти будь-якому партійцю, звернутися за порадою, лідер, який віддав своє життя служінню Україні. Саме таким лідером УНП був і залишається Юрій Костенко: український вчений, колишній міністр екології та депутат багатьох скликань. УНП прийняли мене, молодого студента з бідної родини антирадянщиків, як свого брата і друга, який мріяв про заможну незалежну Україну і хотів зробити свій внесок в її поставу.

Саме тут я познайомився з Юрієм Костенком та Іваном Зайцем – цими, без перебільшення, видатними людьми, біля яких мав честь трудитися і навчатися більше 10 років. Тут я познайомився з своїм багаторічним другом і політичним партнером українським вченим-інтелектуалом Віктором Вовком.

І я пишаюся цими людьми. Так, вони не мільйонери, в них немає статків і маєтків, але в них є те, чого немає у переважної більшості сучасних державних діячів новітньої генерації: репутація. Саме репутація вважається у всьому цивілізованому світі найвищим надбанням політика. І якби мені сказали обрати одне слово, яке б характеризувало всю родину УНП, то це було б слово: репутація.

Дякую, Юрію Івановичу, за теплу зустріч, хоч і рідко бачимося. Дай Вам Бог міцного здоров'я і, сподіваюся, до зустрічі на Черкащині.»

Довідково:

Римський клуб – авторитетна міжнародна спільнота, яка об’єднує лідерів думок, громадських діячів, вчених і ділових людей з понад 30 країн світу. Мета Римського клубу – бути каталізатором вирішення глобальних проблем людства. Членом Римського клубу був Богдан Гаврилишин – один з найвідоміших українців у світі, науковець, економіст.

Фото зі сторінки Вадима Гайовича у Фейсбуці.

УНП, Юрій Костенко

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image