УНП: «ПР готується віддати Десятинну церкву УПЦ МП»

«УНП вимагає зняти з реєстрації законопроект нардепа від ПР Мірошниченка, що має на меті відновлення робіт на фундаменті Десятинної церкви з подальшою передачею нової споруди Російській православній церкві», – повідомив заступник голови Української народної партії Володимир ШОВКОШИТНИЙ.

Політик розказав, що за подібним же сценарієм Московський патріарх заволодів Києво-Печерською Лаврою. «Зареєстрований законопроект передбачає виділення державних коштів для забудови залишків Десятинної церкви для православного музейного комплексу, який врешті решт буде переданий на баланс УПЦ Московського патріархату», – зауважив ШОВКОШИТНИЙ.

Він також зазначив, що ««регіонали» зареєстрували свій законопроект практично відразу після відхилення законопроекту УНП про заборону забудови фундаменту Десятинної». «Тепер про створення справжнього музею, про археологічні розкопки, а сьогодні під церквою виявлено ще й унікальна давньоруське городище 7 століття, доведеться забути, адже залишки церкви перетворять на частину фундаменту нової споруди», – підсумував політик.

УНП

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image