УНП вимагає конфіскувати всі незаконно утримувані ЧФ РФ землі у Севастополі

Українська народна партія вимагає в керівництва України, відповідно до Угоди про умови перебування на території України ЧФ РФ, в односторонньому порядку конфіскувати всі земельні ділянки та інфраструктуру, що не використовуються або використовуються російською стороною не за прямим призначенням. З цією заявою виступив голова Кримської Уорганізації Української народної партії Олег ФОМУШКІН.

Так політик прокоментував плани керівництва України має намір обкласти податками низку об'єктів бази, що використовуються не за прямим призначенням, або повернути ці об'єкти Севастополю. За його словами, будь-який інший варіант, як з російського, так і з українського боку буде грубим порушенням базових Угод щодо Чорноморського флоту від 1997 року, що всі земельні ділянки та інфраструктура, які передані в оренду, мають використовуватися виключно за військовим призначенням.

«Ще в кінці 90-х років, коли було виявлено, що значна частина території, що орендується ЧФ РФ, використовується за комерційним призначенням або взагалі простоює, Україна мала всі законні підстави повернути їх собі, однак всі ці спроби блокувалися Москвою, яка тоді не погоджувалася на проведення інвентаризації», – розказав ФОМУШКІН. Він наголосив, що «сьогодні, коли наявність таких територій підтвердила офіційна інвентаризація, Україна зобов’язана повернути Севастополю незаконно утримувані ЧФ РФ території та, навіть, накласти штрафні санкції за порушення умов базування російського флоту».

Голова Кримської УНП додав, що «жодні додаткові податки не зможуть компенсувати навіть 1% від недоотриманих доходів». «У той час, коли компенсація за перебування російського флоту становить лише восьму частину бюджету Севастополя, ЧФ РФ займає в місті більше 3000 гектарів. А тим часом реальна орендна плата за гектар землі в прибережній зоні становить близько 100 тисяч доларів», – зауважив ФОМУШКІН, додавши, що «російський флот також експлуатує в місці більше 100 причалів (127 причалів загалом в Криму), коли ринкова вартість річної оренди причалу для комерційних фірм у Криму становить 1,2 мільйони доларів».

«Незважаючи на обурення російської сторони, Україна має виконати норму Угоди про умови перебування на території України ЧФ РФ, повернувши громаді Севастополя всю землю та інфраструктуру, яка, під час інвентаризації в кінці 2011 року, визнана такою, що використовується не за цільовим призначенням», – підсумував Олег ФОМУШКІН.

УНП, Новини з областей, Севастополь

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image