УНП вимагає скликати Нацкомісію в Справах ЮНЕСКО через будівництво біля Софії Київської

Українська народна партія вимагає негайно скликати Національну комісію України у справах ЮНЕСКО щодо дотримання київською міською владою мораторію на забудову охоронної зони Софії Київської та Києво-Печерської Лаври. З цією заявою виступив народний депутат України, перший заступник голови УНП Іван ЗАЄЦЬ.

Так політик прокоментував заплановане на 22 вересня розгляд Київрадою питання про виділення 0,07 га землі майже біля стін Софії Київської – по вул. Золотоворітська, 11 – для будівництва готельного комплексу з паркінгом.

«Якщо не зупинити столичних депутатів, Софія Київська та Києво-Печерська Лавра будуть виключені із списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО», – констатував політик.

Він переконаний, що «рішення винести це питання на розгляд Київради показало, що столичні депутати не бажають виконувати власне ж рішення щодо запровадження мораторію на забудову в охоронній зоні». «Зараз неважливо, чи якого числа буде ухвалено рішення про виділення під забудову землі в районі Софії, адже під загрозою опинилася майбутня співпраця України й ЮНЕСКО», – підсумував заступник голови УНП.

Нагадаємо, у лютому цього року представники УНП Іван Заєць та Олесь Шевченко взяли участь та поставили свої підписи проти передачі заповідника у відання Міністерства культури України, що б дозволило забудову буферної зони заповідника. У березні 2011 року УНП вимагала зупинити відновлення будівництва елітного житлового будинку біля Софії Київської (по вул. О. Гончара, 17/23) та притягнути до відповідальності чиновників, які видали дозвіл на забудову території.

УНП, Київ

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image