УНП вимагає відхилити новий Генплан Києва

«Відправити на доопрацювання новий проект Генерального плану Києва», – вимагає від керівництва Київської міськради Українська народна партія. За словами заступника голови УНП Володимира ШОВКОШИТНОГО, «цей документ передбачає масову вирубку зелених насаджень та парків – тобто суперечить як мінімум двом законам України».




ШОВКОШИТНИЙ нагадує: «У 2010 р. з ініціативи народних депутатів від УНП, Верховна Рада наклала п’ятирічний мораторій на вирубку зелених насаджень в Києві, а у 2011 р. парламент схвалив законопроект УНП «Про мораторій на зміну цільового призначення окремих земельних ділянок рекреаційного призначення в містах та інших населених пунктах».



«Обидва закони забороняють знищення парків і навіть окремих дерев, відносять зелені насадження міст до рекреаційної зони», – наголошує політик. Тож, за його словами, «Київрада не має права проштовхувати проекти, які грубо суперечать законодавству». «Будь-які порушення законів – підстава для відкриття кримінальної справи», – підсумував представник УНП.

УНП

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image