УНП закликає СБУ розібратися з секретною конференцією кримських сепаратистів

Українська народна партія закликає Службу безпеки України розслідувати факти закликів до порушення територіальної цілісності України під час круглого столу «Крим: перспективи розвитку». З цією заявою виступив голова Кримської організації УНП Олег ФОМУШКІН.

За його словами, важлива економічна конференція, що організовувалася в Судаку на кошти кримського бюджету, була перетворена на агітаційний захід місцевих сепаратистів та українофобів.

«Незважаючи на засекречений характер зібрання, куди не пускали журналістів, витоки інформації дають підстави говорити, що головна мета цієї акції — пошук обґрунтування для політичної та економічної сепарації Криму, аж до виходу зі складу України. А участь у заході прем'єр-міністра Криму Анатолія МОГИЛЬОВА підтверджує факт, що він стає частиною «команди» сепаратистів»,— вважає голова Кримської УНП.

«Присутність провокатора та українофоба, представника Інституту країн СНД в Україні Володимира КОРНІЛОВА та оприлюднення замовної соціології, нібито більшість кримського населення прагне від'єднатися від України, доводить, що на конференції розроблялася поетапна стратегія відторгнення Криму від України, починаючи від внесення змін до Конституції, посилення економічної незалежності та організації референдуму про подальшу долю півострова»,— підкреслив політик. Тому він переконаний, що СБУ, яка має стояти на сторожі територіальної цілісності держави, має перевірити всіх учасників круглого столу, порядок денний конференції та достовірність інформації, що подавалася на розгляд кримському прем'єру з метою створення стереотипу «антиукраїнського Криму».

«Реальну картину показує опитування авторитетної соціологічної служби «Київський міжнародний інститут соціології», проведене восени 2011 року, результати якого свідчать, що число прихильників незалежності України у Криму за 20 років зросло до 71%, а не дані Research & Branding Group Євгена КОПАТЬКА, що славиться підтасовуванням соціологічних даних для замовника»,— підсумував Олег ФОМУШКІН.

УНП, Новини з областей, Крим

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image