УНП закликає всіх депутатів-українців «забанити» мовний законопроект

Українська народна партія закликає всіх народних депутатів – українців і патріотів, незалежно від фракційної приналежності, об’єднати зусилля та не допустити ухвалення 24 травня антиукраїнського законопроекту КОЛЕСНІЧЕНКА-КІВАЛОВА «Про засади державної мовної політики». З цією заявою виступив народний депутат України, перший заступник голови УНП Іван ЗАЄЦЬ.

«Цей законопроект надає російській мові статус другої державної в Україні де-факто, а в половині регіонів Україниде-юре. Більше того в Закарпатській області другою державною мовою буде визнана угорська, а в Чернівецькійрумунська»,— наголосив ЗАЄЦЬ. Він назвав законопроект КОЛЕСНІЧЕНКА-КІВАЛОВА «сценарієм остаточної русифікації східної, південної та центральної України, мадяризації Закарпаття та румунізації Буковини». «Фактично, це прямий шлях до розколу України за регіонально-мовним принципом»,— підкреслив народний депутат.

«Тому, всі народні депутати, які поважають Конституцію, мають виступити єдиним фронтом на шляху цього антиукраїнського законопроекту, який завдасть більшої шкоди, ніж навіть Харківські угоди».

Представник УНП також вимагає пояснень від керівництва Верховної Ради «яким чином, всупереч Регламенту, був внесений до розкладу засідань парламенту законопроект, що грубо порушує статтю 10 Конституції України (про єдину державну мову)».

УНП

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image