Уряд фактично погодив знищення історичної частини Києва – УНП

Висновок урядової комісії щодо ситуації з Андріївським Узвозом дає зелене світло знищенню інших будівель Узвозу та решти історичних частин столиці України. З цією заявою виступив заступник голови Української народної партії Володимир ШОВКОШИТНИЙ.

Так політик прокоментував висновок Урядової комісії з питань законності зносу будівель на Андріївському Узвозі, яка не знайшла порушень законодавства у діях компанії «ЕСТА Холдинг», що входить до групи СКМ. ШОВКОШИТНИЙ наголосив, що «є всі відео докази, що забудовники зруйнували будинок, внесений до реєстру історичних пам’яток: за адресою Андріївський Узвіз 10а».

«Тепер забудовники, керуючись висновком урядової комісії, яка узаконила знищення першого узвозівського будинку з реєстру історичної пам’яті, зможуть безперешкодно продовжувати нищити стародавні княжі вулиці Києва», – переконаний політик.

«Тому, УНП закликає негайно провести парламентські слухання щодо ситуації із знищенням Андріївського Узвозу», – підсумував Володимир ШОВКОШИТНИЙ.

Довідка. УНП вже офіційно заявляла, що знищивши будинки на Андріївському, забудовники грубо порушують Конституцію України, закон України «Про охорону і використання пам'яток історії та культури», мораторій на забудову в центральній частині столиці України. Також такі дії суперечать нормам Конвенції ООН про захист всесвітньої культурної та природної спадщини, Конвенції про охорону архітектурної спадщини Європи, Європейській культурній конвенції та Європейській хартії про архітектурну спадщину.

УНП

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image