Валентин ТКАЛИЧ ознайомив луганчан із виборчим законопроектом УНП

Під час громадських слухань з питань виборчого законодавства, які відбулися в Луганську, лідер Луганської обласної організації Української народної партії Валентин ТКАЛИЧ презентував законопроект УНП «Про внесення змін до Закону України «Про вибори народних депутатів України», який передбачає проведення виборів за пропорційною системою з відкритими регіональними списками.

Валентин  ТКАЛИЧ зауважив, що за офіційними висновками Венеціанської комісії змішана виборча система не може бути ефективною в Україні. «Спеціалісти з виборчого права порадили Україні іншу виборчу модель – регіональні списки, за якими, наприклад, обираються депутати до польського сейму», – розповів голова Луганської УНП. За його оцінкою, «законопроект, розроблений народними депутатами від УНП, на 100% відповідає рекомендаціям Венеціанської комісії».

ТКАЛИЧ  наголосив, що «модель з відкритими регіональними списками має переваги і пропорційної, і мажоритарної систем, коли виборець віддає свій голос і за політичну ідеологію, і за конкретну людину, яка представляє цю ідеологію в області».

«Таким  чином, – підкреслив представник УНП,— виборці отримають депутата, який зобов’язаний буде виконувати свої особисті передвиборчі обіцянки і до того ж нестиме політичну відповідальність перед політичною силою, яка його висунула».

Усі рекомендації, вироблені в ході громадських слухань, увійдуть до аналітичного звіту, який буде переданий в Адміністрацію Президента України, Верховну Раду України, Міністерство юстиції України.

УНП, Новини з областей, Луганська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image