Заява УНП щодо європейського вибору України

Заява Української Народної Партії щодо геополітичного європейського вибору України

Сьогодні політики говорять про відставку уряду, Президента, зміну Конституції і все рідше згадують про євроінтеграцію. Але Майдан виник як захист геополітичного європейського вибору України.

Українська Народна Партія закликає і владу, і парламентську опозицію повернутися до євроінтеграції, відвести країну від прірви розколу. Запропонувати план дій виходу з кризи.

Інструментом для досягнення цієї мети має бути технічний уряд. Не політичний, а фаховий, з яким ЄС готовий розробляти план порятунку України. Він своєю фаховою роботою має дати впродовж наступних декількох місяців конкретну відповідь пенсіонеру, вчителю, лікарю —  отримає він зарплату, пенсію чи ні. А іноземним інвесторам підказати куди і за яких умов варто вкладати в Україну кошти.

На початку 90-х технічний уряд у Польщі, вивів країну з кризи використовуючи «шокову терапію». А через десятиліття Україна також переживала важку економічну і політичну кризу. Тоді її вдалось подолати саме завдяки діяльності технічного уряду.

Вкрай важливо, щоб уряд сформували фахівці, а не політичні фігури. Адже більшість політиків, які сьогодні себе бачать наступними президентами, прем’єрами, головами парламенту не здатні  пожертвувати власним іміджем і рейтингом.

Першочерговим завданням технічного уряду має бути скасування рішення уряду Азарова про відмову від євроінтеграції. Після цього урядники мають розпочати системну роботу із європейськими фінансовими структурами і цілеспрямовано використовувати надані кошти на стабілізацію і підйом економіки.Такий уряд може стати не лише політичним стабілізатором, але й підготувати країну до демократичних виборів, які відбудуться тоді, коли опозиція і влада домовляться про умови і черговість їх проведення.

Українська Народна Партія вимагає від політиків фахових дій в інтересах України і українців.

УНП

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image