Житомирська УНП взяла участь у мітингу на захист української мови

Мітинг на знак протесту проти прийняття законопроекту Колесніченка-Ківалова пройшов у Житомирі під гаслами: «Захистимо мову батьків! Відстоїмо національну гідність», «Московські наймити у Верховній Раді! Руки геть від української мови!», «Геть українофобський законопроект № 9073 Калєснічєнкі-Ківалава!», «Не дозволимо нікому ганьбити честь і славу нації!».

Попри те, що участь у мітингу взяли керівники та активісти місцевих осередків різних політичних партій, під час заходу не було розгорнено жодного партійного прапору.

За словами голови управи Житомирської обласної організації УНП Володимира КРАСОВСЬКОГО, «таке рішення було продиктоване бажанням показати, що питання збереження мови не може використовуватись ні в яких політичних іграх, цим питанням не можна спекулювати і заробляти на ньому політичні дивіденди».

Учасники мітингу одноголосно прийняли резолюцію-звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, народних депутатів України із закликом зняти з розгляду парламенту законопроект С. Ківалова та В. Колесніченка «Про засади державної мовної політики».

УНП, Житомирська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image