КОСТЕНКО вважає, що урядовий законопроект про землю є руйнівним для фермера

«Латиноамериканський, а не європейський  тип української  сільськогосподарської  політики запроваджує  урядовий законопроект  про ринок землі»,— заявив народний  депутат України,  лідер Української народної партії Юрій КОСТЕНКО. За його словами, «укрупнення господарств до обсягів латифундій призведе до ліквідації більшості  робочих місць на селі та знищення доходів пересічної родини,— відтак життя на селі  поступово згасатиме».

Так політик прокоментував урядовий законопроект про ринок землі, який «регіонали» обіцяють  доопрацювати для повторного першого читання.

За  прогнозами КОСТЕНКА, «правляча парламентська більшість проголосує за урядову редакцію законопроекту, але і село, і Україна від цього тільки втратять». За словами політика, «законопроект не тільки не стимулюватиме розвиток виробничої діяльності фермерів та селян-одноосібників за прикладом країн ЄС, а буде руйнівним для них». «Парламентська більшість вирішить земельне питання на користь великого капіталу, який  сьогодні має в обробітку по 400–500 тис га землі і є найбільшим орендарем»,— прокоментував ситуацію політик. Він висловив жаль, що «парламентська більшість діє за принципом захисту корпоративного, а не національного державного інтересу».

Юрій Костенко, Новини з областей

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image